Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگاران حوزه فناوری این بار مسیر خود را به سمت قلب ایران کج کردند تا از ۳ کارخانه فعال در حوزه نانو بازدید کند، در این گزارش گوشه‌ای از این بازدید را خواهید خواند. گروه فناوری خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛ صدایی در فضای فرودگاه پیچید؛ مسافران تهران - اصفهان به گیت شماره ۶ مراجعه نمایند. این بار تیم خبرنگاران با دوربین و رکوردر و خودکار و برگه‌های خبر راه اصفهان را در پیش گرفته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تور رسانه‌ای نانو این بار راهی نصف جهان می‌شد تا از دستاورد‌های ایرانی که هر کدام به تنهایی می‌تواند بخش بزرگی از حوزه صنعت و درمان کشور را بر دوش بگیرد دیدن کند. حالا خبرنگاران در راهی قدم می‌گذاشتند که فرزندان این مرز و بوم با وجود همه سختی‌ها و مشقت‌ها سعی در ایستادگی دارند و جهاد علمی می‌کنند. جهادی که کم از جهاد در جبهه‌ها ندارد، زیرا این غیورمردان عرصه علم با تلاش  و به کارگیری علم و هوش خدادادی خود در تلاشند تا از ارزش‌هایی دفاع کنند که دشمنان ایران و ایرانی به انحاء مختلف سعی در مسدود و محدود کردن آن دارد و از ابزار‌های تحریمی در حوزه‌های مختلف استفاده می‌کند.

این روز‌ها که خبر‌های خوشی از گوشه و کنار حوزه علوم به گوش می‌رسد فناوری نانو هم از غافله عقب نمانده و دستی بر آتش دارد. ایران توانسته با سرعتی  باور نکردنی خود را به غافله کشور‌های دارای فناوری‌های نانو برساند و حالا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. شرکت‌های ایرانی تا جایی پیش رفته‌اند که در آسیا جایگاه خود را پیدا کرده‌اند و در صادرات محصولات نانویی در بازار‌های بین المللی خصوصا آسیا رقیبان را به حاشیه رانده است.

این روز‌ها سایه سنگین تحریم در همه ابعاد دست و پای کشور را بسته است متاسفانه کارخانه‌های بزرگ صنعتی نیز به جای اعتماد به توان داخلی به دنبال دور زدن تحریم‌ها و تهیه مواد اولیه در بازار سیاه  بین المللی هستند و این در حالی است که کشور‌هایی همچون چین که بازار‌های جهانی را در دست دارند به دنبال محصولات نانویی ایرانی هستند.   مقصد: اصفهان - شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان - شرکت سوین پلاسما
یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی‌وتحقیقاتی اصفهان شرکت سوین پلاسما است که در حوزه لایه نشانی و پوشش‌های نانویی فعالیت دارد. این شرکت با لایه نشانی پره توربین‌ها توانسته استاندارد‌های بین‌المللی را به وسیله تست‌های خارجی  به دست آورد. این تست‌ها نشان می‌دهد که این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی خود ۵ برابر عملکرد بهتری دارد.

محمدجواد مصیبی، مسئول تحقیق و توسعه این شرکت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرکت از سال ۸۸ کار خود را آغاز کرده است؛ گفت: ما از ابتدا خدمات خود را به روش PVD (رسوب فیزیکی بخار) آغاز کردیم. در واقع در این روش قطعات در یک محفظه قرار می‌گیرد و با بسته شدن درب محفظه و طی فرایند پوشش دهی و پلاسما پوشش‌دهی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به این که اولین دستگاه پوشش دهی در سال ۹۶ به کشور چین فروخته شد، گفت: بعد از این دستگاه، سفارش پنج دستگاه دیگر از این شرکت چینی دریافت کردیم و با توجه به تحریم‌هایی که در کشور وجود دارد توانستیم به وسیله مهندسی معکوس مراحل تعمیر و نگهداری آن را خودمان انجام دهیم.   مصیبی با بیان اینکه کشور روسیه اولین کشور سازنده این دستگاه است، تصریح کرد: کشور‌های  کره جنوبی، ژاپن، سوییس و آلمان از جمله کشور‌های سردمداران تولیدکننده این دستگاه هستند.

مسئول تحقیق و توسعه شرکت سوین پلاسما ادامه داد: از این دستگاه می‌توان برای پوشش‌دهی قطعات صنعتی تمام صنایعی که در معرض سایش، خوردگی و مشکل چسبندگی قرار دارند، استفاده کرد. خصوصا پره توربین‌ها به دلیل مجاورت با گرد و خاک و ذرات معلق همواره دچار فرسایش و خوردگی می‌شوند، از این رو با استفاده از این دستگاه اقدام به پوشش‌دهی پره‌های توربین کردیم.

وی با اشاره به این که دستگاه‌های پوششی نسبت به نمونه خارجی خود قیمت پایین‌تری دارند، یادآور شد: این دستگاه یک سوم قیمت نمونه خارجی و اروپایی است،   اما متاسفانه شرکت‌های داخلی استقبالی از آن نمی‌کنند.   شرکت‌های خودروسازی به تولید داخلی پشت پا می‌زنند
حسن جهدی مدیرعامل شرکت نوین پلاسما نیز با اشاره به کیفیت بالای محصولات تولیدی در این واحد تحقیقاتی، اظهار کرد: ما موفق به اعمال پوشش‌هایی از ۳ تا ۱۰۰ نانومتر شده‌ایم که در صنعت خودروسازی نقش موثری دارد، اما متاسفانه علیرغم اینکه به  شرکت‌های خودروسازی پیشنهاد دادیم، مورد اقبال آن‌ها قرار نگرفت.   وی با بیان اینکه این شرکت برای خوروی سمند موفق به ساخت قطعه‌ای برای کاهش سوخت شده است، گفت: مسؤولین شرکت‌های نه تنها از این محصول استقبال نکردند بلکه به دنبال واردات این محصول از کشور‌های خارجی  با قیمت‌های چند برابر هستند.

مقصد: اصفهان - شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان - شرکت آریا پلیمر پیشگام
مقصد دوم بازدید شرکت دانش‌بنیان آریا پلیمر پیشگام مستقر در شهرک علمی‌وتحقیقاتی اصفهان است که در حوزه تولید پلیمر‌های نانویی فعالیت دارد. جواد مفتخریان مدیر تحقیق و توسعه شرکت آریا پلیمر پیشگام با اشاره به اینکه فعالیت این شرکت در حوزه تولید پلیمر‌های PVC از سال ۸۷ آغاز شده است، اظهار کرد: PVC پلیمری شکننده است و از آن به عنوان لوله‌های فاضلاب استفاده می‌شود و از آنجا که با زندگی مردم مستقیما سر و کار دارد لازم است تا از استحکام مناسبی برخورداد باشد.     وی در خصوص استفاده از پوشش نانو در این محصولات گفت: این افزودنی‌ها موجب افزایش ۴ برابری استاندارد ضربه‌پذیری در لوله‌های PVC، افزایش ۲.۵ برابری در پروفیل در و پنجره‌ها و بیش از ۷ برابر در اتصالات UPVC می‌شود، همچنین ما توانسته‌ایم ضمنن عقد قراردادی با یک شرکت خودروساز داخلی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، برای داشبورد یک مدل خودرو یک پوشش ضد خش تولید کنیم.   مفتخریان یادآور شد که این شرکت دانش بنیان به دنبال عقد قرارداد با شرکت‌های خارجی خصوصا چیتن است تا بتوانند محصول خود را صادر نمایند.

مقصد: اصفهان، شرکت تجهیزسازان رهنما (صاایران)
مسیر حرکت خبرنگاران به سمت شرکتی است که با تلاش محققان داخلی و شرکت صاایران توانسته در حوزه تولید ایمپلنت‌های ستون فقرات دستاورد‌های چشمگیری داشته باشد. آن‌ها که با مشکلات ستون فقرات درگیر هستند می‌دانند که در نهایت باید از ایمپلنت یا در معنای عام پلاتین استفاده کنند. محصولاتی که بخش اعظمی از آن در گدذشته از خارج به کشور وارد می‌شد، اما امروزه در داخل با همان کیفیت و با استفاده از فناوری نانو تولید می‌شود.   شاید برایتان جای سوال باشد که فناوری نانو چه نقشی در این ایمپلنت‌ها دارد؟  محمدعلی نادری مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت در این خصوص می‌گوید: ایمپلنت‌های تیتانیومی دارای پوشش‌هایی با ترکیبات کلسیم فسفات و هیدروکسی آپاتیت و ایمپلنت‌های پلیمری و پوششی از کلسیم است که روند استخوان‌سازی و ثابت‌سازی ایمپلنت را تسریع می‌کند.   وی ادامه داد: ایمپلنت‌های ستون فقرات از گردن تا ناحیه لمبارد (کمری) است و تولیدات این شرکت شامل انواع پیچ‌ها، ثابت کننده‌ها و کیج‌ها بوده و از جنس تیتانیوم باست.   ایمپلنت‌هایی با خواص زیست سازگاری تولید می‌شود
نادری با  اشاره به اینکه پوشش‌دهی ایمپلنت‌ها در دو نوع تیتانیومی و پلیمری است گفت: هر کدام این پوشش‌ها برای بهبود خواص زیست‌سازگاری ایمپلنت‌های تولید شده است و با  قرارگیری این ایمپلنت‌ها در مدت ۶ ماه استخوان‌سازی و ثابت‌سازی در بدن بیمار اتفاق می‌افتد و زمان استخوان‌سازی به یک دوم تا یک سوم کاهش خواهد یافت.

مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت تجهیزسازان رهنما با بیان اینکه تولید ایمپلنت‌های ستون مهره‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری بالا است گفت: روند تولید از لحظه ثبت سفارش تا فروش و همچنین بازگشت سرمایه روند طولانی است و ناچارا هر شرکتی که بخواهد در این حوزه فعالیت کند حتما باید زیر نظر یک شرکت بزرگ با توان مالی بالا کار کند.   نادری با اشاره به اینکه پوشش نانویی در ایمپلنت‌ها نقش مهمی دارد گفت: محصولات موجود با استفاده از پلاسما اسپری پوشش‌دهی می‌شود و به دلیل خواص مکانیکی پایین و عدم جذب سطحی مناسبی که دارد ضخامتش به ۱۰۰ میکرون می‌رسد، ولی ما با این روش ضخامت پوشش را تا ۲۵ میکرون کاهش داده‌ایم.

وی ادامه داد: پوشش‌های ما اینترمتالیک است یعنی اینکه ایمپلنت در داخل الکترولیتی قرار می‌گیرد که با اعمال جریان و ولتاژی، حالت پلاسما داخل الکترولیت ایجاد خواهد شد و در این حالت پلاسما، باعث می‌شود زیر لایه ذوب و با نمک‌های محلول در الکترولیت واکنش نشان دهد و دوباره روی سطح اعمال شود.   نادری در پایان در خصوص صادرات این محصولات خاطرنشان کرد: کشور‌های عراق و سوریه بازار مناسبی برای محصولات ما هستند و صادرات به این کشور‌ها آغاز شده است؛ همچنین به دنبال صادرات به کشور چین هستیم و با همکاری ستاد فناوری نانو برنامه ریزی‌هایی نیز صورت گرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو فناوری نانو نانوتکنولوژی تور رسانه ای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نانوپوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۱۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصویر) هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز‌ترین محصولات خودرویی جهان در چین

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن با شعار "عصر جدید، خودرو‌های جدید" از ۶ تا ۱۵ اردیبهشت در محل جدید نمایشگاه بین‌المللی چین (تیانژو) افتتاح شد و این رویداد عظیم با دستاورد‌های چشمگیر و نویدبخش کار خود را آغاز کرد.

به گزارش عصرایران، این نمایشگاه که به عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود، شاهد حضور پررنگ خودروسازان داخلی و خارجی و رونمایی از جدیدترین دستاورد‌های آن‌ها در زمینه طراحی و تولید خودرو بود.

در نمایشگاه امسال، شاهد درخشش خودرو‌های نوآورانه و پاک بودیم. ۲۷۸ خودروی برقی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که این امر نشان‌دهنده گام‌های بلند صنعت خودرو به سمت جایگزینی خودرو‌های بنزینی و دیزلی با خودرو‌های برقی و احترام به محیط زیست است.

غرفه‌های نمایشگاه پکن ۲۰۲۴، میزبان خودروسازی جهان و برند‌های چینی است. این شرکت‌ها جدیدترین دستاورد‌های خود در زمینه خودرو‌های برقی، هیبریدی و خودران را به نمایش گذاشتند به طوریکه بازدیدکنندگان نمایشگاه شاهد رونمایی از ۱۱۷ مدل خودروی جدید توسط ۳۰ شرکت خودروساز بودند.

نمایشگاه پکن ۲۰۲۴ بار دیگر نشان داد که چرا به عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود و می‌توان به آینده‌ای روشن و پررونق در این حوزه امیدوار بود.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • (تصویر) هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز‌ترین محصولات خودرویی جهان در چین
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • برگزاری رویداد استارتاپی شتاب در قم